A la recerca del gol perdut

11.02.2014 15:43

Barcelona (G.Pérez).- 22 de gener. El Sant Andreu perd 1-3 enfront l’Ontinyent i Matas, ja al temps de descompte, anota l’estèril 2-3. Minuts després, el club oficialitza la marxa del fins llavors màxim golejador de l’equip, Francis Ferrón. Els aficionats es preguntaven, davant l’evident sequera golejadora de la resta de jugadors, qui el supliria. Aquesta preocupació, per ara, s’ha vist confirmada amb els resultats.

I és que el Sant Andreu encadena ja tres partits consecutius quedant-se sense marcar. Empat a zero contra el Nàstic i derrotes enfront el Reus (0-1) i el Llagostera (2-0). Recuperar l’encert cara a porta serà vital en el duel del proper diumenge davant el Llevant B, un dels equips situats en zona de descens. Qualsevol resultat que no sigui sumar els tres punts posaria els quatribarrats ja no al costat del precipici sinó caient cap a baix.

El Sant Andreu ha completat tres partits sencers, doncs, sense marcar. 270 minuts. Una sequera gens habitual per als quadribarrats. Cal remuntar-se a la temporada 2008-09 per trobar una mala ratxa similar en l’aspecte anotador. Llavors, entre la jornada 6 i la 8 els jugadors andreuencs, entrenats per Natxo González en la seva segona temporada, també es van quedar sense veure porta.

Així, després de guanyar 2-1 a l’Ibiza-Eivissa, el conjunt quadribarrat va caure derrotat en la seva visita al camp del Badalona (1-0) i va perdre a casa enfront el Terrassa (0-1). En el desplaçament a Gavà, només es va poder empatar a zero. La mala ratxa, però, acabaria de forma contundent.

Va ser el Valencia Mestalla, casualment un equip de la capital del Túria com el Llevant B –serà premonitori?-, qui va pagar els plats trencats. En la seva visita al Narcís Sala va caure de forma contundent: 5-1. Aquella temporada, l’equip lluitaria fins el final per jugar la promoció, que acabaria disputant. L’Alcorcón el va eliminar en la primera ronda.

Es repetirà la història diumenge? Trencarà la sequera l’equip? El que està clar és que aquests tres partits han desfermat els temors de la gent, que veia amb preocupació com marxava Francis Ferrón, el màxim golejador, quan la resta de davanters de l’equip, al menys pel que fa en l’aspecte anotador, no han donat un bon nivell aquesta temporada. Gran part del repte passa pels nouvinguts Matas i Aarón, sempre i quan el cos tècnic encapçalat per Patxi Salinas es decideixi a donar-los més minuts dels que han gaudit fins ara.