A evitar la Nuhadependència

13.09.2014 18:45

 Barcelona (G.Pérez/Ó.Dorado).- Des de la seva arribada, a primers d’agost, Nuha s’ha guanyat a pols la condició de referent en atac del Sant Andreu. Ja a pretemporada, l’ex del Llagostera va ser clau en la consecució del Torneig d’Històrics i, durant els dos partits de lliga, les seves actuacions han ajudat, i molt, l’equip ha sumar punts. Aquest diumenge, el Sant Andreu haurà de demostrar que sap que viure sense ell. Dient-ho clar, que no hi ha Nuhadependència.

I és que el punta andreuenc no podrà participar per sanció en la visita al peculiar camp del Pomar, on el Badalona s’ha exiliat un cop abandonat el seu fins ara estadi, el del Centenari o l’Avinguda de Navarra. Un terreny de joc on, ho reconeix Pere Belmonte ‘Piti’, el concurs de Nuha hagués estat important. Estret i curt, dels més petits del grup, característiques que, a més a més, el tècnic del Badalona, Manolo González, domina a la perfecció com va demostrar l’any passat a la banqueta de la Muntanyesa.

Adaptar-se a aquestes condicions serà clau si el Sant Andreu vol sumar alguna cosa positiva a Pomar davant un rival que amb solidesa defensiva i encert especialment a pilota aturada ha sumat 7 dels 9 punts disputats fins ara. Qui guanyi el duel podria tenir premi especial ja que, en funció del que faci l’Espanyol B –juga a Cornellà, tot just quan acabi el partit a Badalona-, es podria situar com a líder, posició que, amb quatre jornades disputades ja faria cert goig.

No serà pas missió fàcil. Ni per a un ni per a l’altre, com reconeixen els propis tècnics.  “Serà un partit de joc molt intens i bastant directe. El camp és molt petit i la pilota arriba molt a prop a l’àrea fàcilment. Constantment ens trobarem en situació d’u contra u i qualsevol pilota o servei de banda prop de l’àrea es convertirà en situació de perill. Serà una batalla complicada diferent a les que hem tingut fins ara”, apunta ‘Piti’, coincidint en gran part amb el seu homòleg escapulat. “El partit serà igualadíssim, complicat i on la pilota aturada tindrà molta importància”, afirma González, que qualifica el Sant Andreu com a un “rival molt treballat, amb jugadors de molt nivell, que s’han gastat diners al fina i amb un tècnic que també coneix bé la casa”.

El Badalona es presenta després d’haver iniciat amb molt bon peu la temporada, malgrat la intensa renovació soferta a l’estiu. Fins a onze baixes, a banda de la de l’entrenador. Va començar amb un sis de sis, superant l’Olímpic de Xàtiva al seu camp (0-1) i l’Il·licità a Pomar (1-0). La setmana passada, sobre la botzina, un penal li va permetre puntuar a Tarragona (1-1). Un dels duels interessants del partit es veurà a les porteries. Morales i Marcos, dos porters amb molta veterania i experiència a la categoria i els menys golejats en aquest inici de campionat, amb un sol gol encaixat (0,33 per partit).

Nuha a banda, ‘Piti’ segueix sense poder comptar amb els lesionats Jilmar i Carroza. El tècnic ha convocat els dinou jugadors disponibles i ha avisat que hi haurà canvis en relació a les darreres alineacions, justament, per acoblar-se al camp. “Cal adaptar-se el millor possible a les condicions que et trobes, a l’estil del rival i al terreny de joc”, explica, per després admetre que “pel partit que esperem un jugador de l’alçada de Nuha sempre aniria bé”. No hi ha excuses, però. “Hem de fer com si no hi fos”, afirma l’entrenador quadribarrat. És a dir, toca demostrar que l’equip també sap marcar i guanyar sense ell.

La prèvia del partit

Les dades del rival

Badalona 2014-15.doc (72,5 kB)

Badalona.pdf