Àngel Martínez: "La coberta ens ha permès organitzar el campionat"

12.03.2015 15:03

Barcelona (P.Mitjans).- En l'últim programa del Paraules d'Esport vam parlar amb el president de la secció d'hoquei del Club Patí Congrés. Àngel Martínez ens va explicar el nou projecte que té entre mans l'entitat: organitzar els campionats de la Copa Federació d'hoquei base en categoria infantil i júnior. Un esdeveniment inèdit al club barceloní que es farà realitat el proper 6 de juny gràcies a la millora de les instal·lacions; gràcies a la coberta de la nova pista Cristina Clota.

- Per què decideix el Club Patí Congrés presentar-se com a seu de les finals de la Copa Federació en les categories infantil i júnior?

- Ens decidim perquè ja disposem d'una instal·lació adequada. I encara que no arribàvem als punts que la Federació Catalana de Patinatge demanava per poder dur a terme un campionat d'aquestes característiques, amb el material adient i afegint grades addicionals, sí que podíem aconseguir la infraestructura adient.

- En què consistirà el material addicional per assolir als punts que demanava la Federació?

- Seran bàsicament grades per arribar als 300 seients ja que ara estem al voltant dels 200. La resta del material que ens demanaven el cobrim. Per tant, ens haurem de centrar en assolir aquesta capacitat per poder rebre el màxim nombre de gent possible.

- També hi ha algun motiu esportiu?

- Sí. Des de l'àrea esportiva vam presentar candidatura perquè tenim un equip júnior que serà el seu últim any de base. Volíem que un conjunt format per jugadors de casa pogués gaudir d'un campionat abans de passar a la categoria sènior. Tot i així, si no arribés a la fase final, organitzaríem el torneig amb les mateixes ganes perquè des del club tenim molta il·lusió perquè serà la primera vegada que es fa.

- A més, hi ha dos equips infantils que tenen opcions de classificar-se.

- Aquest any tenim dos infantils que estan lluitant per arribar a les eliminatòries prèvies a la final a quatre, però també tenim juvenils i alevins implicats que poden arribar als respectius campionats.

- Després de mig any sota cobert, quina valoració fa el club de la nova instal·lació?

- Per nosaltres ha estat un canvi dràstic. No hem hagut de cancel·lar cap partit, que era un fet que ens comportava perdre entrenaments, costos addicionals d'arbitratge, problemes importants per aquells equips que venien de lluny... També hem aprofitat molt la part d'entrenaments, ja que la coberta ens ha permès solucionar un altre problema afegit – que no era només la pluja – com són les humitats que es formaven a la pista. A l'hora de celebrar els partits també s'ha millorat la comoditat perquè hem passat de veure'ls drets a veure'ls des asseguts a les grades.

- A més de millorar les instal·lacions, també s'ha traduït en una millora de la imatge i de l'interès cap al club?

- Molt. A nivell de nens d'escola hem crescut amb una gran quantitat. Tenim molts esportistes nous i sembla que ens està quedant petit. Però l'objectiu és créixer i continuar amb aquesta dinàmica. En els últims tres anys hem augmentat un 40% el nombre d'esportistes,  i el que volem és que la gent pugui jugar a hoquei i patinar al club els màxims anys possibles.

- I el propòsit final que persegueix el Patí Congrés continua sent el pavelló?

- Sí. L'objectiu és el pavelló que tenim signat amb l'Ajuntament de Barcelona per la cessió d'uns cinc mil metres quadrats de terreny que eren propietat del Patí Congrés. De fet, on està ara mateix el club és una instal·lació provisional. Portem molts anys i donem les gràcies a les dues escoles que ens deixen l'espai però el que nosaltres volem, i és el que vam reivindicar a través de la plataforma Salvem el Club Patí Congrés, és allò que està signat. Allò que el regidor de Sant Andreu va comentar per exemple, als Matins de TV3. La construcció d'un pavelló previst pel 2017 que puguem gestionar. Queda feina però continuarem treballant per aconseguir-ho.