Àfrica Zamorano representant del CN Sant Andreu als YOG

18.04.2014 15:17

Barcelona (G.Adalid).- La nedadora Àfrica Zamorano ha estat convocada per participar en els Jocs Olímpics de la Joventut (YOG) que se celebraran a Nanjing (Xina) del 16 al 28 d' Agost. Després d’aconseguir la mínima en els 200 metres esquena, amb una marca de  2 minuts, 12 segons i 11 centèssimes en el campionat d’Espanya Open de Primavera celebrat a Palma.

L’andreuenca s’està consolidant com la gran promesa del club després de les bones actuacions que va protagonitzar en les dues ultimes edicions de competicions d’àmbit estatal. A la primera que va disputar aquesta temporada, el campionat d’Espanya d’hivern a Pontevedra, va endur-se quatre ors als 400 metres estils,100 metres esquena, 200 metres esquena i 200 estils. A la segona, disputat a la capital de Mallorca, va repetir la gesta quedant primera a quatre proves: 200 metres esquena, 200 metres lliures,100 esquena i 200 metres estils.

En el torneig YOG participaran nedadors i nedadores que hagin nascut entre els anys 1996-1999 (categoria júnior). Cada federació participant només pot inscriure un màxim de 8 esportistes (quatre en categoria masculina i quatre en la femenina). Aquests hauran de tenir  alguna mínima en les proves individuals que se celebrin a la ciutat xinesa. En les proves col·lectives no hi haurà cap selecció Per tant els esportistes que viatgen per haver aconseguit una marca seran els encarregats d’enfrontar els relleus. Un altre requisit a tenir en compte és que no poden haver més de dos atletes apuntats per una mateixa prova.

En els Jocs de la Joventut hi haurà un representat català en la categoria masculina, Marc Vivas (procedent del Club Natació Sabadell) gràcies al bon temps que va obtenir  als 1500 metres  Lliures a territori balear.