Zamorano, campiona d'Espanya als 7,5 quiòmetres

21.06.2015 15:47

Barcelona (G.Pérez/G.Adalid).- Els nedadors del Sant Andreu han participat aquest cap de setmana en els Campionats de llarga distància que s’ha celebrat a Banyoles. A les aigües de l’estany, ha brillat especialment África Zamorano, que s'ha proclamat campiona en categoria júnior tant d'Espanya com de Catalunya en la prova dels 7,5 quilòmetres.

Zamorano ha completat la distància en un temps més que meritori: 1:33'45''00. A aquesta mateixa prova, cal destacar també el paper de Judith Navarro. La seva marca de 1:34'08''55 li ha servit per ser segona a nivell català i tercera a nivell estatal. És a dir, s'ha penjat la medalla de bronze. A la mateixa distància, la també andreuenca Eva Centeno ha fet el cinquè millor temps a nivell autonòmics (1:40'59''45) i el tretzè a nivell estatal.

A Banyoles també hi participava Núria Ciuró. Ha quedat en setena posició als deu quilòmetres, una plaça que és la quarta a nivell només català. L’andreuenca ha completat la distància amb un temps de 2:06'08''45. A la prova dels cinc quilòmetres, i amb una marca de 59'25''50, Ciuró ha estat setena a nivell estatal i segona pel que fa als esportistes de Catalunya.

En categoria masculina ha destacat Jordi Bosch. Els deu quilòmetres els ha culminat en novena posició, amb un temps d'1:56'57''70, temps que és el sisè millor a nivell català. La prova se l'ha endut Héctor Ruiz, del Mataró. Bosch també ha nedat els cinc quilòmetres i ho ha fet amb una marca de 57'00''50, cronòmetre que l'ha deixat en novena posició global.

En el balanç pel club, també es pot parlar de bona nota pel que fa al Sant Andreu. En categoria masculina ha quedat tercer, per darrera del Mairena i el Mataró. En femenina, segon, només superat pel Sabadell.

Setmana carregada

Han estat un dies carregats per a Bosch. La setmana passada va finalitzar en desena posició els 25 quilòmetres del Campionat Italià de Natació en aigües lliures celebrat a Castel Gandolfo. L’andreuenc va completar l’exigent prova amb un temps de cinc hores i deu minuts.

L’andreuenc ha valorat positivament la fita aconseguida. “Estic content és la segona vegada que completo els 25 quilòmetres i he aconseguit baixar la meva marca set minuts. L’any passat ho vaig fer per primer cop en el campionat francès”, ha indicat.

L’esportista veu amb bons ulls el seu rendiment a la temporada. “En aquesta disciplina el contrari del que passa en la piscina curta a l’estiu s’allarga molt el curs esportiu. Ha començat amb bon peu amb el resultat obtingut a Itàlia amb els 25 quilòmetres i ara em queda dos mesos de no parar amb gairebé competicions cada cap de setmana. Afronto la temporada amb la màxima ambició i ganes d’aconseguir millors marques que l’anterior”, ha conclòs.