Quatre baixes al femení andreuenc

13.06.2015 13:49

Barcelona (G.Adalid).- El femení de waterpolo del Club Natació Sant Andreu ha fet oficials quatre baixes de cara a la propera temporada. Dues elles, Desirée Fajardo i Ariadna Espasa, perquè han decidit no seguir jugant en la Divisió d’Honor per la dificultat de compaginar la feina i l’exigència que demana competir a alt nivell. De la seva banda, Andrea Garrido marxa per decisió tècnica i Katelyn Rigler torna als Estats Units.

Fajardo és una de les jugadores més veteranes del femení del Sant Andreu. Ha disputat onze temporades a l’entitat i després un any immillorable ha decidit tancar la seva etapa a la màxima categoria nacional. "Porto molts anys, moltes competicions a sobre, molts entrenaments i dobles sessions quan m’ho podia permetre. Estic treballant moltes hores en un despatx, és molt sacrifici i també visc sola. Hi ha etapes a la vida i actualment es tanca una. Encara tinc molt de mono de waterpolo i la decisió de penjar el banyador encara no la tinc. Però a la màxima categoria com és Divisió d’Honor i l’exigència que et demana ara mateix és inviable", ha explicat a RTV Esports la jugadora.

La waterpolista, per tant, encara no té decidit el seu futur esportiu. "No descarto seguir jugant a waterpolo en una categoria menys exigent en un futur pròxim , però de moment no ho tinc clar. Ara necessito fer una aturada de waterpolo i més després de l’emocionant comiat que vam tenir jo i l’Ari (Espasa) a Sabadell", ha indicat.

De la seva banda, la capitana del Sant Andreu, Ariadna Espasa , deixarà de defensar els colors de l’entitat en la Divisió d’Honor després d’haver-ho fet durant 12 anys. Ha triat aquest any per finalitzar la seva etapa després dels grans resultats que s’han aconseguit. Espasa ha confessat què l’ha portat a prendre la decisió de finalitzar la seva trajectòria en el màxim nivell nacional. "És molt difícil compaginar feina i entrenaments. Més o menys he anat aguantant aquests anys, però sempre esperant que hi hagués un any bo per poder-ho fer, i aquest al final, ha sigut l'ideal", ha apuntat.

De cara al futur, Espasa avisa que ¨no penjo el banyador. Encara gaudeixo d'aquest esport i m'agradaria continuar jugant en una categoria menys exigent. D’aquesta manera poder compaginar-ho millor amb la feina. A més la meva germana, també juga en el Catalunya i em faria il·lusió poder jugar amb ella"..

Andrea Garrido és la waterpolista més jove de les quatre que deixen l’esquadra dirigida per Aznar. En el seu cas és per decisió de l'entrenador. Deixa l'entitat després de 6 anys. Va arribar al club de cadet procedent de l’Horta per finalitzar la seva etapa de formació i va fer el salt a l’alta competició la temporada 2010-2011 gràcies a la confiança de l’André Avallone.

La waterpolista no ha amagat que aquesta darrera campanya ha estat complicada. "Ha estat molt difícil. He après molt en aquest any intens amb moltes emocions i finals. Hem quedo amb el millor d'aquest curs", ha confesat. Actualment la jugadora es troba sense equip però ha iniciat converses amb l’Horta, acabat d'ascendir a la Primera Divisió, per poder tornar a la institució que la va veure néixer com a waterpolista i seguir jugant en una lliga d'àmbit estatal.

Per últim, Katelyn Rigler va ser unes de les dues incorporacions d’aquesta temporada, procedent l’equip universitari del Princeton (Nova Jersey). La boia ha fet una gran temporada i segur que el gol més recordat del seu pas pel Sant Andreu, dels 28 que ha anotat en dues competicions, serà el que va donar la victòria a les d’Aznar quan només quedaven set segons per finalitzar el segon partit de les semifinals del play off per la lluita pel títol de lliga enfront del Mataró.