Erika Villaécija i Juanmi Rando, preparats per la seva gran tarda

09.12.2011 16:30

Ahir va començar a Szczecin, Polònia, el XV Campionat Europeu de Natació en piscina curta. Juanmi Rando i Erika Villaécija són els dos nedadors del Club Natació Sant Andreu que competeixen amb l'equip estatal als campionats europeus. Tot i absències importants, com la de Melquíades Álvarez, els andreuencs opten a deixar el pavelló ben alt. De moment, van camí de fer-ho.

Villaécija, amb totes les opcions

A les 5 de la tarda serà el torn per Erika Villaécija, amb la final dels 800 m lliures. La nedador andreuenca ja ha obtingut grans resultats en anteriors europeus de piscina curta amb aquesta prova. El 2003 va aconseguir l'or a Dublin, mentre que el 2007 i el 2009 va aconseguir la plata, a Debrecen i Istambul respectivament. Villaécija és la principal favorita, ja que és la nedadora amb el millor registre de la prova. A priori, la seva principal rival hauria de ser la danesa Lotte Friis, subcampiona del món d'aquesta especialitat a Shanghai 2011. Danesa i catalana són les màximes aspirants en un aprova que també compta amb la participació d'una altra nedadora de la delegació estatal: Melanie Costa.

Juanmi Rando, a buscar la sorpresa

El nedador andreuenc va fer un bon paper el primer dia de competició. Per una banda es va classificar per la segona ronda dels 200  esquena, rebaixant la seva millor marc de l'any amb 1:59:22. A més va aconseguir-se classificar per le semifinals dels 50 m esquena amb el quinzè millor temps: (24:66). El fet que sigui el nedador amb el segon pitjor registre de les semifinals no treu opcions a Rando, que arriba fort a la cita i crescut moralment després de la marca axonseguida en els 200. Les semifinals també avui, tan bon punt acabin els 800m lliure femenins amb Villaécija de protagonista.