Or del cadet femení al campionat de Catalunya

28.06.2015 12:20

Barcelona (G.Adalid).-  El cadet femení del Club Natació Sant Andreu ha guanyat el campionat de Catalunya. Les andreuenques han superat en la final el Sant Feliu (5-7) i ha aixecat el trofeu. També amb fet un bon paper, tot i que sense prou fortuna el cadet masculí i el juvenil femení. Tots dos han optat a la tercera posició però s'han quedat amb la mel als llavis en caure enfront el Barceloneta (10-3) i el Terrassa (9-3) respectivament.

En categoria cadet femení el Sant Andreu ha brillat amb llum pròpia superant amb bona nota totes les eliminatòries. Així, als quarts s'ha desfet del Sabadell per la mínima (8-7), un duel on, tot i l'ajustat del marcador, les andreuenques han anat sempre per davant.

En les semifinals, el Sant Andreu ha guanyat el Mediterrani. L'enfrontament s'ha hagut de resoldre amb penals després de finalitzar el temps reglamentari amb taules a l’electrònic (10-10). Les de Dani Ballart han superat aquesta loteria i han aconseguit el bitllet per la final.

En l’últim obstacle abans d’assolir l’or, les barcelonines han fet la seva millor actuació enfront un combatiu Sant Feliu que ha posat les coses molt difícils. Quan semblava que el partit es decantava a favor de les del Baix Llobregat, el conjunt de Ballart ha tret la seva millor versió amb un parcial de 3 a 0 amb dianes d’Anaïs Martínez, Silvia Morell i Maria Hernández.

L'entrenador del femení del Sant Andreu ha valorat positivament com ha anat el curs fins aquest moment. ¨Ha estat una temporada espectacular amb un creixement de les noies brutal a un nivell exponencial molt gran. Realment han fet un esforç enorme per entendre quina era la filosofia de treball per sacrificar-se cada dia¨, ha dit.

Ballart ha desvelat la clau per alçar el trofeu: ¨Aquest saber patir ha provocat que en el quart període som capaços de treure el millor de nosaltres i guanyem 3 a 0 l’últim parcial i quedem campions de Catalunya¨.

Maria Hernández, la capitana del cadet del Sant Andreu, ha elogiat totes les integrants de l’equip després de proclamar-se campiona de Catalunya. ¨ Estic molt orgullosa del treball que han fet totes les meves companyes avui i en tot l’any. Sense elles no hauria estat possible aixecar aquest trofeu. Tota la feina realitzada durant tota la temporada s’ha traduït amb aquest èxit¨, ha declarat

De la seva banda, el cadet masculí també ha completat un bon paper, tot i que sense metall. Els andreuens han trencat els pronòstics i han superat el Mataró als quarts de final a la tanda de penals després d’un partit molt competit. En semifinals els nois dirigits per Dani Esforzado no han tingut la mateixa sort havent-se d’enfrontar a l’equip més en forma de Catalunya i favorit per alçar el trofeu, el Terrassa. Els vallesans han passat per sobre dels barcelonins (3-12). Ja en la lluita pel bronze, el Barceloneta tampoc ha donat opcions en el Sant Andreu.

Esforzado ha vist amb bons ulls el paper completat en el torneig. ¨ És un molt bon resultat. Nosaltres vam quedar cinquens a la lliga i en aquest sistema del KO els meus jugadors ho han donat tot. A quarts hem derrotat el Mataró que en la fase regular ens va vèncer per 3 o 4 gols de diferència¨, ha explicat.

El tècnic no té cap dubte que s’han assolit les fites marcades a principi de la campanya i que s'ha fet amb molt de marge. ¨S’han complert amb nota. No ens esperaven tenir l’oportunitat de lluitar per una medalla que al final no hem aconseguit Ho hem donat tot fins el final¨, conclou.

Per últim, el juvenil femení, format en gran part per jugadores cadet, no s’ha trobat còmode en cap dels dos dies de competició a la piscina Municipal de Montjuïc i ha encaixat dues derrotes amb la sensació de no haver jugat el seu nivell i haver fet els dos pitjors partits de la temporada. A les semifinals el Sabadell ha estat clarament superior (12-4). En la lluita pel bronze s'ha repetit la mateixa historia enfront del Terrassa (9-3).