Dos andreuencs en busca d’un or històric

19.06.2015 11:57

Barcelona (G.Pérez).- La selecció espanyola juvenil de waterpolo femení està completant una participació excel·lent als Eurogames que s’estan celebrant a Baku. I ho estan fent amb l’aportació clau de dos representants del Club Natació Sant Andreu: l’entrenador Javier Aznar, i la jugadora Mireia Guitart.

Aznar, entrenador del femení del Sant Andreu, és un dels dos seleccionadors de l’equip que, fins ara, està sent imparable i ha guanyat tots els duels disputats. A la fase prèvia ha superat Sèrbia (17-4), Itàlia (10-8), Eslovàquia (20-4) i França (20-5). Només Rússia els ha pogut derrotar (12-8). A quarts, el rival ha estat Hongria i també s’ha guanyat amb solvència (5-8). A semifinals, la plaça per la lluita per l’or se l’han disputat amb un rival potent com Grècia i s’ha aconseguit després de véncer per 9-6.

Ara, queda només el darrer pas. A la final, que s’ha de disputar aquest dissabte, espera Rússia, l’únic equip que els ha pogut guanyar en aquest campionat. Per tant, una victòria tindria per a l’equip, i per Aznar i Guiral, aires de revenja i, sobretot, un gran sabor d’or.

Pel que fa a  Guiral, la waterpolista andreuenca ha disputat minuts en tots els enfrontaments. A més, ha aconseguit sis dianes. Aquest dissabte, a dos quarts de cinc, a Baku pot assaborir un triomf que seria de molt de mèrit i que suposaria passar a la història del waterpolo espanyol.

 “La final serà un partit molt complicat durant el qual haurem de tirar d’il·lusió, de lluita i de garra com fins ara”, ha apuntat Aznar, que es veu “amb les nostres opcions” i deixa clar que “lluitarem per elles”. Per al tècnic, “si mantenim aquest punt d’il·lusió” es possible assolir el triomf. La resolució, aquest dissabte.