Aznar i Guiral, plata a Baku

20.06.2015 21:27

Barcelona (G.Pérez).- Els penals. I només els penals. Ha estat la tanda de la mort el que ha evitat que la selecció espanyola, dirigida per Javier Aznar, i on ha jugat Mireia Guiral, es pengés l’or en la final dels Eurogames de Baku. El 10-10 final ha donat pas als fatídics llançaments, que no han somrigut les noies d’Aznar. Rússia, per tant, s’ha emportat l’or.

Se sabia que el combinat rus no seria un rival senzill. Ni molt menys. Era, de fet, l’únic que havia posat una taca en la gairebé immaculada trajectòria de l’equip tant a la fase prèvia com en les rondes eliminatòries. I l’inici ha confirmat que la tasca seria complicada. Rússia s’ha avançat en el marcador per 2-0 però l’equip espanyol ha sabut reaccionar. Un gol de Paula Crespí ha reduït diferències i Alejandra Aznar i Anna Roldán han aconseguit igualar a 3 després que els russos, gràcies a Khamzaeva, es tornessin a distanciar en el marcador.

Al segon quart, Alba Bonamusa ha posat el 3-4, gol igualat després pel conjunt rival. Paula Leiton, poc abans del descans ha ficat el 4-5.

L’inici del tercer quart ha estat esperançador. Baringo i Aznar han anotat un parcial de 0-2 que feia pensar sèriament en la victòria, però Rússia ha tornat a respondre i s’ha tornat a apropar. Al darrer període s’entrava amb un 6-8.

I Espanya s’ha apropat molt a l’or. Aznar i Leiton han posat un 8-10 quan faltaven 2’47’’ per al final. L’or estava a tocar però Rússia no ha llençat la tovallola i ha cregut fins al final. Tant que han igualat a pocs segons del final. Els penals decidirien la victòria. I les russes han tingut la sort en aquesta loteria. Crespi ha fallat el segon xut que feia en la tanda i l’or s’ha esfumat.

Malgrat tot, meritori, molt meritori s’ha de qualificar la medalla de plata que s’ha penjat l’equip. Un metall que fa concebre esperances de cara al futur. I que té un sabor andreuenc, tant a la banqueta, amb Aznar, com a la piscina, amb Guiral.